טורטליני לאבנה שלנו עשוי מבצק עשיר בחלמונים וממולא

בלאבנה מקומית, נענע ונגיעות שום.

אני חושבת שזה הולך ונהיה מוצר הדגל שלנו, זה לקחת את איטליה ולזלף לתוכה טעם ישראלי אותנטי ועכשוי

מאחר ומדובר במילוי חמוץ אני רוצה רוטב שירגיע את החמיצות ויתן לה קונטרה.

אז ההמלצה שלי לשדך לטורטליני הזה רטבים על בסיס חמאה או שמנת (אפשר גם שמן זית) וירק ניטרלי (זוקיני/תרד) או מתקתק (בטטה/דלעת)

אין טעם להשתמש בעגבניות למשל, הן רק יגבירו את החמיצות ותצא מנה לא מאוזנת.

מצרכים:

חבילת טורטליני לאבנה ונענע

100 גרם חמאה ועוד כף שמן זית

3 שיני שום קצוצות (אפשר גם את הקפוא של דורות)

2.5 כוסות דלעת חתוכה לקוביות קטנות (1 סמ)

1 מיכל שמנת 38%

חופן טימין טרי קצוץ

מלח, פלפל

לטוויל- חופן פרמזן מגורד/ טחון


אופן ההכנה:

במחבת רחבה שמים חמאה ומעט שמן זית (ככה נשמור שהחמאה לא תישרף) מוסיפים פנימה את השום ואת הדלעת

מטגנים עד שהדלעת מתרככת מעט ומקבלת קצת צריבה 

מוסיפים שמנת ומערבבים.

מוסיפים פנימה טימין ומתבלים במלח ופלפל שחור ומצמצמים מעט.

כעת בשלו את הטורטליני שלוש דקות במים רותחים!

והעבירו אותם לרוטב, ערבבו בעדינות ואחדו בין הפסטה לרוטב.

לטוויל פרמזן:

משטחים פרמזן מגורד/טחון על צלחת, שכבה דקה

מכניסים למיקרו לדקה, מוציאים, מצננים מעט ושוב מכניסים למיקרו לדקה.

קלפו את הטוויל כשהוא חם ועצבו צורה שתרצו,

חשוב לעבוד איתו חם לפני שיתקשה


בתיאבון!

הכנתם? נשמח מאוד שתתייגו אותנו באינסטה/ בפייס