מצרכים -
חבילת פסטה פנה ביצים של פסטטריה
(ייצא מוצלח עם: רדיאטורי/ רביולי גבינות/ רביולי ארטישוק/ רביולי פולנטה/ כל פסטה ארוכה)
סלט מטבוחה שנשאר לכם מארוחת שישי (רצוי חריף)
חופן עלי אורגנו טריים
שמנת לבישול 38%
עגבניות מרוסקות – קופסת שימורים (רצוי mutti)
כוס פרמזן מגורד
אופן ההכנה -
במחבת נשים בערך כוס סלט מטבוחה לטיגון קל, נוסיף פחית עגבניות מרוסקות ונערבב היטב.
נתבל במלח ופלפל, לאחר שהרוטב מגיע לרתיחה נוסיף שמנת ועלי אורגנו (ניתן להמיר בטימין/ בזיליקום).
נביא סיר גדול עם מים ממולחים לרתיחה חזקה, כאשר המים מבעבעים בחוזקה נוציא את הפסטה פנה מהמקפיא ונחליק פנימה בזהירות. נבשל את הפנה 3-4 דקות עד שהם צפים ונסנן.
נעביר את הפסטה לתוך הרוטב ונערבב.
נגרד מעל פרמזן בכמות נדיבה ונגיש.
בתיאבון!