מוצר נוסף בהצלחה
2022-02-21T12:43:25+02:00

פפרדלה צ'ילי פיקנטי ברוטב שמנת פטריות – המנה הפופולארית ביותר בישראל עם טריק קטן שמשאיר טעם גדול!

מתכון לפסטה פפרדלה צ׳ילי פיקנטי - פסטה רחבה וחרפרפה ברוטב סמיך ועשיר של שמנת ופרמזן עם שלל פטריות צרובות.

פסטה ברוטב שמנת פטריות, או ליתר דיוק פטוצ'יני שמנת פטריות, זו מנה שלדעת מסעדנים רבים נחשבת למנה מאוד מיושנת, כבדה וחסרת מעוף (ובצדק).

אבל, מהניסיון שלי כיצרנית פסטה כבר 8 שנים (כן, כן הזמן עף כשנהנים!), זו המנה המבוקשת ביותר בבתי קפה ומסעדות, יש מצב שזו מנת הפסטה האהובה ביותר בישראל.

יש מסעדות בהן מנסים לשדרג את המנה עם שלל סוגי פטריות או תמציות כמהין למיניהן, אבל זו אותה הגברת ואנחנו הישראלים מתים עליה.

אז חשבתי שיהיה נכון לתת את המתכון שלי לרוטב האהוב עם טיפ חשוב שעושה את כל ההבדל.

·       חבילת פפרדלה צ'ילי פיקנטי פסטטריה או החלופה הטבעונית חבילת בלרינה סלק טבעוני פסטטריה שתתאים גם היא מעולה לרוטב.

·       100 גרם חמאה

·       6 שיני שום קצוצות

·       סלסלת פטריות שמפיניון

·       סלסלת פטריות פורטבלו

·       כוס יין לבן

·       250 מ"ל שמנת 38% שומן

·       חופן טימין טרי קצוץ

·       מלח ופלפל וטיפה אגוז מוסקט

·       פרמזן מגורד להגשה

 

שימו לב! הרוטב תמיד יחכה לפסטה ולא להיפך. את הפפרדלה הטריה יש לבשל לפי ההוראות של פסטטריה בסיר עם מים רותחים ומומלחים היטב. את הוראות ההכנה לפסטטריה תוכלו למצוא כאן.

1.     מחממים סיר עם מים מומלחים (1 ליטר לכל 100 גרם פסטה) לבישול הפסטה ומבשלים את הפסטה לפי ההוראות (ראו הערה למעלה).

2.     מחממים מחבת ומתחילים עם 50 גרם חמאה על אש גבוהה, מוסיפים את השום ומיד את הפטריות.

3.     צורבים את הפטריות על אש גבוהה ומוסיפים את יתר החמאה.

4.     כשהפטריות מקבלות צבע, זה הזמן לטיפ שייתן לרוטב טעם חזק של פטריות:

מנמיכים את האש למינימום ומכסים את המחבת עד שהפטריות יזיעו ויוציאו את כל המיצים שלהן ויעניקו מלא טעם לרוטב.

5.     מחכים דקה-שתיים שהמחבת תתמלא בנוזלים מהפטריות, מוסיפים כוס יין לבן ומגבירים את האש. מנדפים את האלכוהול מהמחבת (אפשר לטעום ולהריח כדי להרגיש אם כל האלכוהול התנדף).

6.     מוסיפים טימין קצוץ, מתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט לפי הטעם.

7.     מוסיפים שמנת ו-1/2 כוס ממי הבישול. מבשלים תוך כדי ערבוב עד להסמכה.

 

איזה עוד פסטה יכולה להתאים לרוטב?

אני ממליצה על פסטה קצרה שנכונה יותר לרוטב שמנת עם חתיכות של פטריות. אפשר רדיאטורי או בלרינה סלק ואז יהיה צבע משגע למנה.

 

ניסיתם? יש לכם מתכון מוצלח לפפרדלה? נשמח אם שתשפו אותנו באינסטגרם ובפייסבוק שלנו! למתכונים נוספים אתם מוזמנים לבקר בבלוג שלנו.