טורטליני לאבנה חמצמץ ברוטב מתקתק שהפתיע אותי לטובה




מצרכים:

סלק גדול עטוף בנייר כסף

100 ג׳ חמאה

שיני שום קצוצות

עלי מרווה

חצי כוס יין לבן

גרידת לימון מלימון שלם

חבילה טורטליני לאבנה


את הסלקים אופים בתנור על 180-200 מעלות לשעה או עד שמצליחים לנעוץ מזלג בקלות.

מקררים את הסלקים בתוך נייר הכסף (ככה הם מתקלפים בקלותומקלפים בעזרת כריות הידיים.

טוחנים בבלנדר מוט את הסלק למחית חלקה.


במחבת שמים חמאהשום ומרווה לטיגון קל.

מוסיפים יין לבןמאדים מעט את האלכוהול ומוסיפים את מחית הסלק.

מתבלים במלח ופלפל.


מבשלים את הטורטליני במים רותחים כשלוש דקות ומעבירים למחבת עם הרוטב לערבוב נוסף.

בתיאבון!