זו מנה שהיא בעצם סלט פסטה, אפשר להגיש אותה חמה (אני מעדיפה) או קרה

היא מושלמת לאירוח, אפשר להקפיץ את הירקות מראש וכשמגיעים האורחים לחמם להוסיף את הפסטה (גם אותה אפשר לבשל מראש) ולהקפיץ שוב לכמה דקות בווק ולהגיש.

בכל מקרה היא מלאה בירוקים שעושים טוב לגוף

והצבעים שלה עושים טוב לעיניים :)


מצרכים:

חבילת בלרינה סלק טבעוני

5 כפות שמן זית

4 שיני שום קצוצות

חבילת ברוקולי טרי מופרד לפרחים עם מעט גבעול

צרור אספרגוס (אם האספרגוס מהזן הדק יש לחתוך את הקצה בלבד, אם הוא עבה יש לחתוך כשליש מאורכו)

3 זוקיני חתוכים לאורך למקלות באורך אצבע

חבילת תרד טרי

צרור בצל ירוק חתוך באורך אצבע

כוס אפונה קפואה

חופן צנוברים/פיסטוק

גבינה מלוחה חצי קשה מסוג פטה


אופן ההכנה:

על הכיריים צריך סיר פסטה עם מים רותחים שבו נתחיל בחליטה קצרה של הברוקולי, לאחר דקה נוסיף למים גם את האספרגוס

בזמן שהם עוברים חליטה נשים במחבת (רצוי ווק) שמן זית ושום לטיגון קצר.

נוסיף לווק את הירקות שחלטנו, ונתחיל להוסיף את הירקות למחבת מהירק הכי קשה להכי רך.

נוסיף את הזוקיני נקפיץ 2 דקות, נוסיף בצל ירוק, אח"כ את התרד.

בזמן שהירקות במחבת נעבור לבשל את הפסטה.

לסיר עם מים מבעבעים חזק נכניס חבילת בלרינה סלק לבישול של 2 דקות.

בזמן שהבלרינה מתבשלת ניקח מסיר המים חצי כוס ממי הבישול ונוסיף למחבת עם הירקות.

נערבב עד שהמים נעלמים כמעט לגמרי.

נוסיף פנימה את הבלרינה המבושלת נערבב מעט.

נוסיף פנימה את האפונה ונכבה את האש.

נפזר למעלה צנוברים קלויים או פיסטוק

בעזרת הידיים נמעך פטה ונפזר למעלה.

בתיאבון!