אני אישית לא מתה על סלק (חוץ מקובה של שישי) אבל היה לי ברור שזה מוצר שחייב להיכנס לרשימה.

ימים ישבתי וצירפתי לו גבינות שונות ועשבים והיה לי בסדר אבל לא יותר מזה.

כשהכנסתי פנימה אגוזים נפתחו לי העיניים, פתאום זה היה לי טעים! המלוח והמתוק, המרקמים בפה עשו את זה מבחינתי ובענק.

אז עכשיו סלק זורם לי וטעים לי ברביולי ולא רק בקובה :)



שידוכים והתאמות:

לרביולי הזה מתאמים רטבים על בסיס שמנת או חמאה.

לרטבים על בסיס חמאה יש שתי אופציות:

חמאה מושחמת (נקראת גם חמאה שרופה) בעלת ארומה אגוזית

יש לשים במחבת חמה חמאה ושום קצוץ וכשהחמאה מתחילה להשחים חייבים להוסיף נוזלים כדי שהחמאה לא תישרף ותהפוך מרירה                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         


בסיר שאני מייעדת לבשל בו את הרביולי אני חולטת פרחים של ברוקולי ל2-3 דקות.

במחבת חמה שמה חמאה ושום קצוץ עד שמתרכך מעט, מוסיפה כוס יין לבן ומאדה עד לנידוף מלא של האלכוהול.

מוסיפה מיכל שמנת (כמה שיותר אחוזי שומן יותר טוב)