רביולי סגולים סגולים במילוי סלק
תפוחי אדמה ואגוזי מלך ברוטב קרם קוקוס ותרד.
מצרכים להכנת הבצק:
500 ג׳ קמח דורום של @hagdolot
150 מ״ל נוזל סלק סגול ומתוק מ-3 סלקים בינוניים
2 ביצים שלמות בגודל M
1 כפית שטוחה מלח
2 כפות שמן זית
מצרכים להכנת המילוי:
מחית סלק מ3 סלקים בינוניים (כבר מוכנה)
2 תפוחי אדמה
150 ג׳ אגוזי מלך טחונים גס
חופן פירורי לחם לא מתובלים
מלח לפי הטעם
מצרכים להכנת הרוטב:
3 כפות שמן קוקוס/ שמן צמחי אחר
3 שיני שום קצוצות
חבילת תרד טרי
כוס יין לבן חצי יבש
250 מ״ל קרם קוקוס
מלח, פלפל
הכנת הבצק:
עוטפים סלקים גדולים בנייר כסף ושמים בתנור על 180 מעלות לשעה.
מקררים כשהם עדיין עטופים! כשהם קרים מוציאים את העטיפה ומקלפים (הקליפה יורדת בקלות בעזרת כריות הידיים)
טוחנים את הסלק במעבד מזון ומכניסים את המחית לחיתול טטרה (אם אין, אפשר במסננת דקה) ומסננים את הנוזלים.
בקערה או על משטח נקי שמים קמח ויוצרים גומה באמצע, לשם מוסיפים את כל יתר החומרים ומערבבים את הנוזלים במרכז הגומה בעזרת מזלג.
עכשיו מתחילים בתנועות הערבוב להכניס כל פעם עוד קצת קמח למרכז תוך ערבוב עד שהנוזלים נגמרים.
עוברים ללישה ידנית עד שנוצר בצק סגול במרקם אחיד
עוטפים בניילון נצמד ושמים במקרר לחצי שעה.
בזמן שהבצק נח במקרר מכינים את המילוי.
הכנת המילוי:
מבשלים תפוחי אדמה במים, מסננים ומועכים עם מועך פירה. לקבלת מרקם פירה חלק הוסיפו 2 כפות שמן קוקוס.
מוסיפים את מחית הסלק
מערבבים יחד את כל חומרי המילוי ומתקנים תיבול לפי הטעם.
הכנת הרביולי:
מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים במכונת פסטה.
במכונה יש מספר לכל עובי.
מתחילים במספר 1 לרידוד הכי עבה ובכל פעמיים מעלים למספר הבא עד מספר 6 (רידוד פעמיים בכל מספר עוזר ליצור בצק אלסטי ונוח לעבודה)
במידה והבצק נהיה דביק יש לפזר מעט קמח בין רידוד לרידוד.
שימו לב, לא לשים קמח אם הבצק נוח ונפרד בקלות, ככה יהיה לכם קל יותר בשלב הבא
הרכבת הרביולי.
מניחים דף פסטה ויוצרים עליו תלוליות של מילוי במרחק של 3 אצבעות אחת מהשניה.
מניחים דף פסטה נוסף מעל ומהדקים כך שלא יהיה אויר בין הדפים המודבקים.
במידה ואתם מתקשים להדביק את הפסטה אחת לשניה, אפשר להרטיב מעט את הבצק מסביב לתלוליות המילוי.
קורצים בעזרת חותכן עגול את הרביולי ומניחים אותם מוכנים בצלחת מקומחת בקמח דורום.
הכנת הרוטב:
במחבת חמה שמים שמן ושום עד לריכוך
מוסיפים תרד ויין לבן.
מערבבים את התרד עם היין עד להתנדפות מלאה של האלכוהול.
מוסיפים קרם קוקוס, מתבלים ומבשלים עד שהרוטב מסמיך.
מבשלים את הרביולי במים רותחים שתיים/ שלוש דקות ומעבירים לרוטב
בתיאבון!
.
.
.
צילום @מנחם גרייבסקי התחנות הגדולות