עגלת קניות
סל הקניות שלך ריק
קובה סלק מתוק וחמוץ בלי גרם אחד של סוכר!
מצרכים לסיר עם 30 קובות:
למילוי:
1/2 קילו בשר טחון (עם מעט שומן, בקשו מהקצב)
2 בצלים גדולים קצוצים
1/2 כוס שיבולת שועל (לא חובה)
תיבול: כפית כמון, מלח לפי הטעם, כפית נענע מיובשת, חצי כפית אגוז מוסקט, חצי כפית פלפל שחור
(אפשר קצת פטרוזיליה/ בהרט)
שחקו עם המילוי לפי טעמכם האישי.
לבצק:
1/2 כוס ג׳ריש+ כוס מים רותחים
2 כוסות סולת+ חצי כוס מים (טמפ׳ חדר)
למרק:
3 בצלים גדולים קצוצים
3 סלקים גדולים
2 חבילות קטנות רסק עגבניות
חבילה מנגולד (עלי סלק)
3 מקלות סלרי עם העלים
תיבול: כפית כמון, מלח לפי הטעם, כפית פלפל שחור, כף רכז רימונים (טיפ מהימים האחרונים באדיבות לימור מפושקיז)
2-3 לימונים סחוטים
עוטפים את הסלקים בנייר כסף ואופים בתנור למשך שעה או עד שמתרככים (נועצים מזלג, אם יצא בקלות סימן שמוכן)
כשמוכן, מוציאים להתקרר בלי לקלף את נייר הכסף! (כשיתקרר יהיה קל לקלף בעזרת האצבעות)
מכינים את המילוי:
במחבת רחבה מטגנים בצל, מוסיפים את הבשר ומפוררים, מתבלים, מכבים את האש, מוסיפים שיבולת שועל ומערבבים. מניחים בצד להתקרר.
מכינים את המרק:
בסיר גדול מטגנים את הבצל, מנמיכים את האש ומקרמלים אותו טוב טוב שכל המתיקות שלו תצא.
מוסיפים רסק עגבניות, מטגנים את הרסק עם הבצל טוב טוב, ממש שורפים מעט את הרסק שכל הנוזלים ייצאו ממנו והוא יצטמצם.
מוסיפים מים, מרתיחים, מוסיפים את הסלרי והמנגולד מתבלים ומבשלים.
מכינים את הבצק:
משרים את הג׳ריש במים רותחים לרבע שעה, מוסיפים סולת ומערבבים, מוסיפים מים ולשים לבצק נוח לעבודה.
עושים את מבחן הבצק- לוקחים חתיכה ומועכים, הבצק טוב אם איננו משאיר עקבות ולכלוך.
מגלגלים קובות:
מרדדים את הבצק על השיש או על ניר אפיה, קורצים עיגולים עם כוס, משטחים מעט עם היד, ממלאים וסוגרים. הקובות ייצאו אחידות בגודלן ועם מעטפת דקה ואחידה.
חזרה למרק וההרכבה:
את הסלק שהתקרר (אם לא התקרר ניתן לקלף ידנית תחת זרם מים), מוציאים מעטיפה ומקלפים בעזרת האצבעות. חותכים או מגרדים על פומפיה לפי ההעדפה שלכם.
מוסיפים את הסלק למרק שהתבשל ומייד את הקובות. מבשלים יחד 20-30 דקות
מכבים את האש ומוסיפים לימון
בתיאבון