מצרכים -
1 חבילת רביולי ארטישוק
זעפרן
ענף טימין
20 גרם חמאה
3-4 שיני שום כתושות
1 חבילת שמנת לבישול
מלח ופלפל לפי הטעם
סלמון חתוך לקוביות
אופן ההכנה -
בכוס נניח 3-5 שיערות זעפרן, נוסיף רבע כוס מים רותחים ונשרה עד שמי הזעפרן מקבלים צבע זהוב עשיר.
בינתיים במחבת נמיס חמאה ונוסיף שום כתוש.
נוסיף את מי הזעפרן, מיד אח״כ מיכל שמנת 38% , חופן טימין ונערבב. נוסיף מלח ופלפל לפי הטעם.
בנתיים נביא סיר גדול עם מים מומלחים לרתיחה חזקה, כאשר המים מבעבעים בחוזקה נוציא את הרביולי מהמקפיא ונחליק פנימה בזהירות. נבשל את הרביולי 3-4 דקות עד שהם צפים.
בזמן שהרביולי מתבשלים, נוסיף את הסלמון למחבת ונערבב פנימה בעדינות לדקה שתיים (שלא יתייבש)
לאחר שהרביולי שלנו צפים בסיר הבישול נעביר אותם לרוטב וניתן להם להמשיך להתבשל לעוד דקה ולספוג את הטעמים.
בתאבון!
המלצה שלנו - כדאי לאכול מיד בתום הבישול ע״מ שהסלמון לא יתייבש.
אופציות נוספות מתאימות: רביולי סלק/ רביולי ערמונים / רביולי תרד/ רדיאטורי/ בלרינה