מלא הודעות קיבלתי בבקשה למתכון של המנה הזו. והמתכון שלה, כמו רוב מה שאני עושה הוא פשוט וקל.

רוטב קרמי ועשיר של ארטישוק ירושלמי עם נגיעות של עירית ותוספת כמהין שקיבלתי במתנה וזה ממש לא חובה.
מנה חורפית מחממת ומפנקת.

את הרוטב הזה מתחילים בעצם בהכנת מרק ארטישוק ירושלמי שמהווה את הבסיס למנה.

את המרק ניתן לשמור ליום המחרת או להשתמש בו כמנה ראשונה.

אוטוטו חנוכה וצריך לחגוג יומהולדת לקטנטנים שלי ונראה לי שיש לי כבר שתי מנות בטוחות בתפריט :)


רכיבים:
10 יחידות של ארטישוק ירושלמי קלופות
מיכל שמנת לבישול 38% 
5 שיני שום קצוצות
100 גרם חמאה
לתיבול- מלח, פלפל שחור, צ׳ילי גרוס

אופן ההכנה:
בסיר עם מים מבשלים ארטישוק ירושלמי קלוף עד שמתרכך.
טוחנים עם בלנדר מוט ומחזירים לבישול נוסף
מוסיפים 50 גרם חמאה וחצי מיכל שמנת 38%

מתבלים במלח, פלפל שחור וצ׳ילי גרוס

עכשיו כשהמרק מוכן

שמים במחבת רחבה 50 גרם חמאה ו5 שיני שום קצוצות לטיגון קל

מוסיפים 3 כוסות מהמרק 

רבע מיכל שמנת 38%

מתקנים תיבול מעט ומוסיפים עירית קצוצה רגע לפני הוספת הפסטה

(אם אתם מכינים את הרוטב במטרה לחמם אותו שוב, לאכדאי לבשל את העירית, אלא להוסיף אותה סמוך להגשה)