פטוצ׳יני ברוטב שמנת פטריות

זו מנה שמבחינת המסעדנים היא מאוד מיושנת, כבדה 

ולא מביאה את חווית איטליה ככתוב בספר

אבל כיצרנית פסטה כבר תשע שנים

(כן,כן, הזמן עף כשנהנים)

זו מנת הפסטה הכי נמכרת בבתי קפה וגם במסעדות.

יש מקומות בהם משדרגים אותה עם שלל סוגי פטריות או תמציות כמהין למיניהן

אבל זו אותה הגברת

ואנחנו הישראלים מתים עליה

אז חשבתי שנכון יהיה לתת את המתכון שלי לרוטב האהוב עם טיפ חשוב שעושה את כל ההבדל.

מצרכים:

חבילת פפרדלה צ'ילי פיקנטי 450 ג'

100 גרם חמאה

6 שיני שום קצוצות

סלסלת פטריות שמפיניון

סלסלת פטריות פורטובלו

כוס יין לבן

250 מ״ל שמנת 38%

מלח, פלפל לפי הטעם

חופן טימין טרי קצוץ

מתחילים עם 50 גרם חמאה על אש גבוהה, מוסיפים את השום ומייד את הפטריות.

צורבים את הפטריות ומוסיפים עוד 50 גרם חמאה.

אחרי שהפטריות קיבלו צבע זה הזמן לטיפ שייתן לרוטב טעם חזק של פטריות
מנמיכים את האש למינימום וסוגרים מכסה על המחבת, ככה הפטריות יזיעו ויוציאו את כל המיצים שלהם ויתנו מלא טעם לרוטב.
אחרי מס׳ דקות כשהמחבת מלאה נוזלים מוסיפים כוס יין לבן ומגבירים את האש, מנדפים את האלכוהול (אפשר להריח או לטעום כדי לבדוק שכל האלכוהול נודף) מוסיפים חופן טימין קצוץ, מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
מוסיפים שמנת ומבשלים תוך ערבוב מידי פעם עד להסמכה.
מבשלים את הפסטה 2-3 דקות במים רותחים מבעבעים ומעבירים למחבת עם הרוטב לבישול יחדיו לעוד דקה.
בתיאבון