עגלת קניות
סל הקניות שלך ריק
מלא הודעות קיבלתי בבקשה למתכון של המנה
הזו. המתכון שלה, כמו רוב המתכונים בבלוג, הוא פשוט וקל- ממש מתכון ב-10 דקות.
רוטב קרמי ועשיר של ארטישוק ירושלמי עם נגיעות של עירית. המנה היא חורפית, מחממת
ומפנקת, מתאימה במיוחד לערב רומנטי ומרשים כשבחוץ קר ובפנים נעים.
את הרוטב הזה מתחילים בעצם בהכנת מרק ארטישוק ירושלמי, או "בטטה קסביה" שמהווה את הבסיס
למנה.
את המרק ניתן לשמור ליום המחרת או להשתמש בו כמנה ראשונה. הוא טעים
ועשיר ובלי קשר כדאי לכם לאמץ אותו החורף הזה כמנה מנחמת שמחממת את הלב.
· 10 יחידות ארטישוק ירושלמי
·
חצי מיכל שמנת לבישול 38%
שומן
· 50 גרם חמאה (אפשר להמיר בשמן זית או שמן אחר, אני ממליצה על חמאה)
·
מלח, פלפל וצ'ילי גרוס
לתיבול (לפי הטעם)
1.
קולפים את הארטישוק הירושלמי.
2.
מבשלים את הארטישוק הירושלמי בסיר עם
מים חמים עד לריכוך.
3.
טוחנים בעזרת בלנדר מוט וממשיכים לבשל.
4.
מוסיפים 50 גר' חמאה וחצי ממיכל השמנת.
5.
מתבלים במלח, פלפל שחור וצ'ילי גרוס.
עכשיו
המרק מוכן!
אחרי שהמרק מוכן, זה הזמן להפוך אותו לרוטב פסטה טעים וקרמי:
· 3 כוסות מרק ארטישוק ירושלמי
·
חצי מיכל שמנת לבישול 38%
שומן
· 5 שיני שום קצוצות
· 50 גרם חמאה (אפשר להמיר בשמן זית או שמן אחר, אני ממליצה על חמאה)
1.
שמים במחבת רחבה 50 גרם חמאה ו-5 שיני
שום קצוצות לטיגון קל.
2.
מוסיפים למחבת 3 כוסות ממרק הארטישוק
הירושלמי ומערבבים.
3.
מוזגים למחבת את השמנת המתוקה, אפשר גם
רבע מיכל.
4.
מוסיפים רבע כוס מימי הבישול של הפסטה.
5.
מתקנים תיבול מעט במלח ופלפל ומוסיפים
עירית קצוצה רגע לפני הוספת הפסטה*.
טיפ
שמשדרג את המנה, אבל ממש לא חובה: לפני הגשת המנה טפטפו מעט שמן זית מתובל בכמהין מעל המנה
המוכנה. אם יש לכם מזל גדול ובמקרה אתם מחזיקים בפטריית כמהין, פרסו 2-3 פרוסות
דקות והניחו מעל למנה. התוספת הזו היא ממש לא חובה, אבל היא נותנת למנה טעם עשיר
ומיוחד.
ועוד
מילה על "שמן כמהין":
מה שנקרא בארץ "שמן כמהין", הוא למעשה שמן זית בתיבול פטריית כמהין,
בדומה לשמן צ'ילי שאנחנו מכינים בבית: כפי שלוקחים שמן זית מעולה ומוסיפים אליו
צ'ילי מיובש, לוקחים שמן זית מעולה ומוסיפים לו מעט כמהין. "שמן כמהין"
כעקרון מתאר שמן שנוצר ממיצוי פטריית הכמהין, מדובר במוצר יקר מאוד שלא נמצא בכל
בית ובכלל בסופר. שמן זית בתיבול כמהין הוא מוצר מעולה ואפשר להעשיר בעזרתו הרבה
מאכלים, רק צריך לוודא שהוא איכותי ואכן מכיל פטריות כמהין אמיתיות ולא חומרים טעם
וריח תעשייתיים.
שימו
לב! הרוטב
תמיד יחכה לפסטה ולא להיפך. את הספגטי הטרי יש לבשל לפי ההוראות של פסטטריה
בסיר עם מים רותחים ומומלחים היטב. את הספגטי יש לבשל עם הרוטב כדקה תוך כדי
ערבוב. את הוראות ההכנה לפסטטריה תוכלו למצוא כאן.
*אם
אתם מכינים את הרוטב במטרה לחמם שוב, הוסיפו את העירית ישירות לצלחת ולא בעת
הבישול.
איזה עוד פסטה יכולה להתאים לרוטב?
אני ממליצה על פסטה ארוכה, למרות שגם פסטה
קצרה כמו פנה יכולה להתאים כאן. אם אתם חובבים אוכל פיקנטי, מומלץ לנסות לשלב את
הרוטב עם הפפרדלה צ'ילי פיקנטי שלנו.
ניסיתם?
יש לכם מתכון מוצלח לספגטי? נשמח אם שתשפו אותנו באינסטגרם ובפייסבוק שלנו!
למתכונים נוספים אתם מוזמנים לבקר בבלוג שלנו.